HAKVERHOGING bij behandeling van kuitspier- en achillespeesblessures

De achillespees bevestigt de kuitspieren aan het hielbeen. Als die spieren samentrekken komt de achillespees onder spanning te staan. Het is een belangrijke pees, waar vaak grote krachten op komen.

Een achillespeesontsteking is een typische overbelastingsblessure bij o.m. lopen en joggen, volleybal, maar ook bij tennis. Niet alleen topsporters, maar ook recreatieve sporters kunnen hiermee te maken krijgen. Het is een blessure die zich voordoet tussen het hielbeen tot circa 10 centimeter daarboven.

Achillespees

De achillespeesblessure kan zitten in:

1. de aanhechting van de pees op de hiel
2. de pees met het omringende weefsel
3. een ontsteking van de slijmbeurs

Kuitspier- en achillespeesblessures zijn veelvoorkomende en lastige blessures, die lang kunnen aanslepen. Uit recent onderzoek is echter gebleken dat kuitspier- en achillespeesblessures ook kunnen worden behandeld met een hakverhoging. Het dragen van een hakverhoging van 12 mm in je schoen vermindert immers fel de achillespees- en kuitspierbelasting. Op deze wijze krijgt de achillespees de mogelijkheid en de tijd om te rusten en te herstellen. Heeft u interesse in een hakverhoging, dan kan u terecht op de volgende link hakverhoging .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s