BLOG

Hoe veilig wandelen op ijs? Doe de Pinguïn stap!

Het is weer zover, tijd om onze “Pinguïn stap” terug boven te halen en valpartijen op het ijs te vermijden! Valpartijen op het ijs kunnen namelijk ernstige blessures veroorzaken aan o.a. het hoofd, schouder, elleboog, pols, heup,… en dit kunnen we voorkomen door te wandelen zoals een Pinguïn op het ijs!

Meer lezen over “Hoe veilig wandelen op ijs? Doe de Pinguïn stap!”

TELEWERK: preventie van lichaamsklachten

In tijden van Corona zien we een stijging van personen met lichaamsklachten, zoals rug-, nek- en schouderklachten. Wie thuis kan werken, wordt verwacht aan telewerk te doen, maar helaas beschikt niet iedereen in de thuissituatie over een goede ergonomische werkplek. Terwijl we op kantoor beschikken over een ergonomische kantoorstoel, extern beeldscherm en eventueel een in hoogte verstelbare bureau, wat we perfect op elkaar kunnen afstellen, dienen we het thuis dikwijls te doen met een basis keukenstoel, vaste tafel en laptop. Hierdoor nemen we onveilige en slechte lichaamshoudingen aan, welke een overbelasting en lichaamsklachten veroorzaakt.

Meer lezen over “TELEWERK: preventie van lichaamsklachten”

RUGKLACHTEN: ObusForme lowback backrest support

Bijna iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met rugklachten. Rugklachten bij zitten, bukken, tillen, rechtstaan of na een zwangerschap. Het is dan ook belangrijk om bewust en veilig met onze rug om te gaan. We zijn dan ook heel blij dat het ObusForme rugkussen terug beschikbaar is.

Meer lezen over “RUGKLACHTEN: ObusForme lowback backrest support”

Bekkenklachten: de rol van de Piriformis spier

Bekkenklachten komt vooral veel voor bij vrouwen, maar ook mannen kunnen er last van hebben. Een zeurende pijn boven uw billen, aan de liezen of de bilspieren zijn de meest herkenbare klachten. Wat is nu de oorzaak? En welke rol speelt de Piriformis spier in heel dit verhaal?

Meer lezen over “Bekkenklachten: de rol van de Piriformis spier”