STEP® – STichting Ergonomie en Preventie

STEP® is een Nederlands-Belgisch organisatie die gespecialiseerd is in het helpen van mensen bij het herstel van hun lichaamsklachten, het voorkomen van (herhaling van) lichaamsklachten en daarmee het realiseren van hun duurzame inzetbaarheid in goede gezondheid.

Wij streven naar humane ergonomie, preventie van fysieke overbelasting en een veilig lichaams- en ruggebruik, dit middels de opleidingen “PC-Ergonomie” & “Manueel hanteren van lasten“.

Met HUMANE ERGONOMIE leert STEP® de mens namelijk zelf zijn lichaam ergonomisch en veiliger te gebruiken om zo de fysieke belasting optimaal op te vangen en overbelasting/lichaamsklachten te voorkomen.

Scholing van de mens en hulpmiddelen aan de mens zijn de basis bij de realisatie van Humane Ergonomie en hierbij zijn “Zelfzorg” en “Zelfredzaamheid” het doel.

STEP® geeft dan ook rugscholing en preventie in bedrijven aan werknemers, daarnaast verzorgt zij regelmatig opleiding voor medici en paramedici.

STEP® België is onder leiding van de heer Luc Roobrouck. Wenst u contact op te nemen met de heer Roobrouck dan kan dit via mail naar info@step-belgie.com of via de website www.step-belgie.com

Meer informatie over onze Nederlandse partner STEP® Nederland kan u terugvinden op www.step.nl .