ONTSTAAN & VISIE


Ergomedics is een familiebedrijf, opgericht in 1988, en gespecialiseerd in preventie van lichaamsklachten en medische hulpmiddelen.

Onze doelstelling bestaat in het realiseren van HUMANE ERGONOMIE. Dit trachten wij te bereiken middels OPLEIDINGEN in correct ruggebruik enerzijds en BRACES of medische hulpmiddelen anderzijds.

Wij geven opleidingen in bedrijven, waarbij onze ergonomie-opleiding wordt aangepast aan de aard van de arbeidsprestaties van de werknemers. Zo wordt in geval van bureelwerk voorzien in de opleiding “PC-ergonomie”, gevolgd door een individuele bureelafstelling. Bestaan de arbeidsprestaties echter hoofdzakelijk in fysieke arbeid, dan wordt de opleiding “Manueel hanteren van lasten” aangeraden. Deze opleidingen zijn gebaseerd op het rugschoolprogramma “Backperfect” van STEP of Stichting Ergonomie en Preventie. Voor meer informatie kan u terecht bij ons (OPLEIDINGEN) of bij de hoofddocent van STEP België, de heer Luc Roobrouck. (www.step-belgie.com)

Ons tweede luik bij het realiseren van humane ergonomie bestaat vervolgens uit het dragen van braces of medische hulpmiddelen. Het dragen van correcte braces heeft namelijk zowel een preventieve als een behandelende functie. Wij bieden allerlei soorten braces en medische hulpmiddelen aan, dit afhankelijk van de lichaamsklacht. Dit gaat van rug- en enkelbraces tot podologie producten en thuisoefenmateriaal. Wij zijn exclusieve verdeler van RAFYS producten in België, maar braces van het merk Orliman, Push & PSB zijn bij ons ook beschikbaar.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie, aarzel niet en contacteer ons op +32 3 248 04 57 of op info@ergomedics.be.

Hopelijk tot snel!

Groetjes,

Luc, Machteld & Gerlinde