Ergomedics is de exclusieve verdeler van Rafys in België. Wij vertegenwoordigen reeds jaren met plezier en trots de Rafys-producten. Het is een kwaliteitsmerk, die het natuurlijk herstel bevordert, verdere weefselbeschadiging voorkomt en ingrijpt op het bewegingspatroon. Een kwaliteitsmerk met een duidelijk missie!

De Rafys-producten ontstonden namelijk in de kinepraktijk van de gebroeders A. en J. Bruggeman, na jaren studie en onderzoek, te Hengelo in Nederland. Op basis van wetenschappelijk onderzoek van de stichting STEP (Stichting Ergonomie en Preventie) werden specifieke hulpmiddelen gemaakt om het natuurlijk herstel te bevorderen en verdere weefselbeschadiging te voorkomen. Wegens het grote succes werd overgestapt naar een moderne productie onder de naam “Rafys“ of Rationele Fysiotherapie.
logo-rafys-40-x-40
Rug- en lichaamsklachten ontstaan in het algemeen dagelijks leven door foutieve logo-morskieft-defwitte-rand-pnghoudingen en bewegingen. Zo ontstaan bijvoorbeeld onvermijdelijk rugklachten na frequent bukken en/of tillen of na lang zitten met een bolle rug. Eenmaal de rug verzwakt is, wordt hij automatisch gevoeliger voor belasting. Hierdoor wordt het dagelijks leven nu een overbelasting, en evolueert een lumbago door het recidive karakter bijna onvermijdelijk naar een discus hernia.
Rekeninghoudende met deze wetenschappelijke bevindingen heeft de stichting STEP (Stichting Ergonomie en Preventie) dan ook medische hulpmiddelen ontwikkeld die een natuurlijk herstel bevorderen.

RAFYS-bescherming betekent aldus niet alleen het BEVORDEREN van het natuurlijk herstel, maar ook het VOORKOMEN van verdere weefselbeschadiging en INGRIJPEN op het bewegingspatroon.

De STEP & RAFYS missie bestaat uit het aanleren en realiseren van veilig rug- en lichaamsgebruik en zo fysieke overbelasting voorkomen. Wij spreken dan ook van humane ergonomie en het Backperfect® rugschool programma.

Veilig en ergonomisch rug- en lichaamsgebruik met de Gewichthefferstechnieken van STEP en met ondersteuning van een RAFYS rugbrace of met training van een STEP alarmbrace.

tiltraining_met_step_bel

Wenst u meer informatie over de STEP Backperfect opleidingen, kan u terecht bij ons of rechtstreeks bij STEP België.

Het standaardassortiment van de Rafys-producten is bij ons alleszins verkrijgbaar, alsook kunnen wij op aanvraag de niet-standaard Rafys-producten leveren. Wenst u meer informatie of een Rafys product aan te kopen, dan helpen wij u graag verder. U kan alvast een kijkje nemen op onze webshop of ons per mail contacteren op info@ergomedics.be.